Galderak

Erromatarren kulturarekin batera, zer produktu heltzen da?

Olioa eta ardoa
Esnea eta ogia
Laboreak eta ogia

Zenbat otordu egin ohi zituzten egunean?

Lau: goizean bat, eguerdian beste bat, arratsaldean hirugarrena, eta gauean azkena
Hiru: gosaria, bazkaria eta afaria
Bi: hamaiketakoa eta oheratu aurretikoa

Erromatarren munduan, zein zen gehien jaten zuten haragia?

Txerrikia
Ahunzkia
Behikia

Nondik datorkio sigillata izena zeramika ezagun horri?

Kanpo-azaleko ildaskek sigi-saga egiten zutelako
Fabrikatzailearen sinadura (sigillum) inprimaturik zeramalako
Ez da inongo arrazoirik

Zergatik zen ezaguna Errioxako Najerillako ibarra?

Bertan garrantzizko gudaldia gertatu zelako.
Eltzegintzako gune handi bat zelako
Haren ardo-ekoizpenagatik

Zein zen otordu nagusia?

Afaria
Bazkaria
Gosaria

Honako lizentzia hauek babestua: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License

Erromanizazioa Euskal Herrian, Euskomedia Fundazioa Asteasuain, 14 (Txikierdi) 20170 Usurbil (Gipuzkoa). Tlf: 943 32 22 62 euskomedia@euskomedia.org